Kerkdiensten t/m Pinksteren

De Heer is waarlijk opgestaan!

Zo begroeten Christenen elkaar met Pasen. We hebben een vreemde Pasen achter ons. Het is moeilijk om de boodschap van nieuw leven tot je te laten doordringen als de beperkingen door Corona hun stempel op het leven drukken.

Afbeelding: “Raak me niet aan” Maria Magdalena en de opgestane op de paasmorgen, Fra Angelico. De Emmausgangers (of de drie-eenheid), naar een icoon van A.Roubljew (15e eeuw).

Als je met Pasen niet in de kerk en met je familie bij elkaar kunt komen. Ik hoop dat de online vieringen toch een beetje steun en inspiratie hebben kunnen bieden.

We moeten door met het leven, onze weg vervolgen, ook al is die op dit moment moeilijk. Zoals het ook moeilijk was voor de leerlingen die van Jeruzalem naar Emmaüs gingen. Ze wilden alleen maar weg van de ellende die zich in Jeruzalem afgespeeld had, weg van de plaats van de dood van hun leraar Jezus. Maar dan ontmoeten ze de opgestane. Ze herkennen hem in het delen van het brood. Hij geeft hen moed om verder te gaan.

Voor de tijd dat er geen fysieke kerkdiensten mogelijk zijn, staan de volgende (online) diensten in de Oude Lutherse Kerk gepland, gemeenschappelijk voor alle brandpunten.  De diensten zijn te volgen via het  YouTube kanaal van de ELGA. De liturgie staat op www.luthersamsterdam.nl. Lukt het afspelen niet? Klik dan hier voor hulp.

Op het YouTube kanaal vindt u ook elke dag een nieuwe bemoedigende of inspirerende videoboodschap. Bij praktische problemen of behoefte aan een gesprek, neem dan contact met ons op via het contactformulier.

19 april   10.30 uur, Barbara Heckel (Brandpunt Zuidoost)
26 april   10.30 uur, ds Harry Donga
3 mei       10.30 uur, viering van Schrift en Tafel, ds Andreas Wöhle
10 mei     10.30 uur, ds Marieke Brouwer
17 mei     10.30 uur, ds André van der Stoel
21 mei    10.30 uur, Hemelvaart, Barbara Heckel en André van der Stoel (vanuit de Maarten Luther Kerk, gezamenlijk met PG Zuid en PGZO)
24 mei    10.30 uur, ds Sietse van Kammen (Brandpunt Haarlem)
31 mei     10.30 uur PINKSTEREN, viering van Schrift en Tafel, ds Andreas Wöhle

Of we daarna weer in De Nieuwe Stad bij elkaar kunnen komen, en op welke manier, is nog niet bekend. Via de website zullen we u op de hoogte houden van de ontwikkelingen.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.