Hemelvaart, Pinksteren en verder

Al twee maanden duurt de ‘Corona-tijd’. Een tijd van vrees en hoop, een tijd waarin wij niet in de kerk bij elkaar kunnen komen, geen Brasa, geen gemeenschappelijke maaltijden, geen Nieuwe Stad op maandag… We wachten er op dat het leven weer normaal wordt.

We wachten op een nieuw begin van ons gemeenteleven, maar dat zal ondanks de versoepeling van de Corona-maatregelen nog even duren.

Kerk-zijn is nu: elkaar bellen, brieven schrijven, boodschappen doen, op allerlei andere manieren omzien naar elkaar. Gelukkig is er de mogelijkheid om online kerkdiensten te organiseren en te volgen. Het went een beetje, maar het is niet hetzelfde als samen te zingen en te binnen, en voor en na de dienst bij te praten, koffie te drinken, te eten.

Vanaf 1 juni zijn er weer bijeenkomsten tot 30 personen toegestaan, en vanaf 1 juli tot 100 personen. Deze diensten moeten plaatsvinden met een afstand van 1,5 m tussen de kerkgangers, voor zover ze niet in één huishouden wonen. Daarover moet goed worden nagedacht. Er zijn de laatste tijd berichten in de media dat zingen het risico op een besmetting verhoogd, dus misschien moet de afstand voor kerkdiensten zelfs groter zijn. Met de voorgangers van de brandpunten van Amsterdam en met het brandpuntraad van Zuidoost hebben we ons beraden wat wij willen doen. Alles bij elkaar afwegend zijn we tot de conclusie gekomen dat wij in de maand juni nog doorgaan met online kerkdiensten.

De beheerscommissie van De Nieuwe Stad komt begin juni bij elkaar en zal bekijken hoe de kerkzalen en de andere ruimtes van ons kerkgebouw op een veilige manier kunnen worden gebruikt.
Ook denken we erover na om op zondag 21 juni een ‘proefdienst’ te organiseren in ‘onze’ kerkzaal. Graag hoor ik wie het leuk vindt om op die dag bij elkaar te komen in De Nieuwe Stad. Ik denk dan vooral aan gemeenteleden die zich zelf niet tot een risicogroep rekenen (door leeftijd of ziekte). Het idee is om een (korte) dienst te vieren en bij te praten.

De week erop is de jaarlijkse Keti Koti viering. Helaas dit jaar geen groot, bont feest in De Nieuwe Stad. De voorbereidingsgroep plant een online viering. De details worden nog bekend gemaakt.

Hieronder het rooster voor de (online) kerkdiensten tot eind juni:

De diensten zijn te volgen via het  YouTube kanaal van de ELGA. De liturgie staat op www.luthersamsterdam.nl. Lukt het afspelen niet? Klik dan hier voor hulp.

do 21 mei 10.30 uur, HEMELVAART, Maarten Luther Kerk Amsterdam
Barbara Heckel en André van der Stoel
(Oecumenische viering, Raad van Kerken Amsterdam, i.s.m. PG Zuid en PGZO)
zo 24 mei 10.30 uur OLK, Sietse van Kammen (Brandpunt Haarlem)
zo 31 mei 10.30 uur PINKSTEREN, OLK, viering van Schrift en Tafel, Andreas Wöhle
zo 7 juni 10.30 uur TRINITATIS, OKL, André van der Stoel
zo 14 juni 10.30 uur OLK (met leden van Twinkeling), Barbara Heckel
21 juni 10.30 uur OLK (Lutherse Mis), Marieke Brouwer
21 juni DNS Proefdienst, Barbara Heckel, tijd wordt nog bekend gemaakt
28 juni 10.30 uur OLK A. Wöhle Schrift en Tafel
28 juni DNS KETI KOTI Franklin Oliveira + voorbereidingsgroep,
(online dienst via kerkomroep), meer informatie volgt

In juli vinden gemeenschappelijke diensten met de PGZO in De Nieuwe Stad plaats. Deze zullen worden uitgezonden via de kerkomroep. Helaas is het niet veilig genoeg om fysiek bij elkaar te komen, met gezamenlijke diensten wordt de groep te groot om met voldoende afstand in de grote kerkzaal bij elkaar te komen. Meer informatie over deze diensten volgt later.

Wees gezegend en blijf gezond!

Barbara Heckel
Kerkelijk werker

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.