Wereldgebedsdag

Een wereldgebeurtenis!

In 2000 vierden we de millennium wisseling. Via de televisie zagen we van oost naar west de landen om 0.00 uur naar het jaar 2000 gaan.
Heel klein, en heel vergelijkbaar wordt al jaren wereldgebedsdag gevierd, gedurende 24 uur van oost naar west in de wereld vinden bijeenkomsten plaats, waar dezelfde noden voor God gebracht worden, dezelfde gebeden worden gebeden en dezelfde bijbelteksten worden gelezen.
Wat deze vrijdag, de eerste vrijdag in maart, tot een speciale dag maakt, is het feit dat in de wereld en ook in Nederland gebeden wordt om vrede, om te kunnen delen, om naar elkaar om te zien. Troostend en uitdagend om in die rij van biddende, zoekende mensen uit 173 landen mee te gaan. Dit jaar zijn de teksten en de gebeden samengesteld door vrouwen in Cuba met als thema: ontvang mij als een kind.
We nodigen jullie uit in Amsterdam mee te doen,
op vrijdag 4 maart 2016 in De Nieuwe stad om 19.00u
en mensen te vertellen dat deze bijzondere gebeurtenis plaats gaat vinden.

En misschien wel volgende jaar op een door jou voorgestelde plaats samen te komen, zodat deze unieke gebeurtenis voort gaat. Niet alleen de wereld rond maar ook elke jaar opnieuw plaats zal vinden.
Voor meer informatie, of als mensen soms thuis op die dag willen meedoen kunnen ze een boekje met de teksten aanvragen bij mevr. A.E. van Blommestein, tel.: 020 6718840 of per email: vanblommestein@hetnet.nl
Zie ook www.wereldgebedsdag.nl

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.