Kerkdiensten

Iedere zondag morgen om 10.30 uur is er een Lutherse dienst in de Kleine Zaal van De Nieuwe Stad.

Klik hier voor het rooster van alle kerkdiensten van de Lutherse Gemeente Amsterdam.

De diensten zijn ook te volgen via de kerkomroep. Wilt u live meekijken, vraag dan de inloggegevens op via het contactformulier.

Kenmerkend voor onze diensten is de mengeling van Surinaamse  vrome vrolijkheid en klassiek Lutherse liturgie. We houden van een goede preek en in iedere dienst wordt voorbede gedaan voor kerk en wereld, en voor ieder die ons gebed nodig of gevraagd heeft.

Niet alleen onze zorgen en verdriet brengen wij bij de Eeuwige.  Ook onze dankbaarheid om feestelijke dingen: mensen die een verjaardag of iets anders te vieren hebben, komen naar voren en samen met hen zingen we een `verjaardagslied`, waarin we God danken voor het leven. Temidden van alles wat er in

de wereld en in ons leven gebeurt zoeken wij in de kerk onze toevlucht, onze kracht en onze hoop bij God. Geregeld vieren we de Maaltijd van de Heer.

Na de dienst is er alle gelegenheid elkaar te ontmoeten in de gezellige hal. Op de 1e  zondag van de maand nemen we hapjes mee en lunchen we samen. Tijdens de grote feesten werken we meestal samen met de Protestantse Gemeente Zuidoost, bijvoorbeeld in de Stille Week, bij Allerzielen en de Keti Koti viering begin juli.