Kerkdiensten

In verband met de Corona-crisis vinden tot september geen kerkdiensten of andere activiteiten van de Evangelisch-Lutherse gemeente in De Nieuwe Stad plaats.  Tot die tijd is elke zondag om 10.30 live een kerkdienst te zien vanuit de Oude Lutherse Kerk Amsterdam. Op het  YouTube kanaal van de ELGA vindt u naast de kerkdiensten ook  regelmatig een nieuwe bemoedigende of inspirerende videoboodschap.

Iedere 2015-12-20 16.09.41-1zondag om 10.30 u. is er  een Lutherse dienst in de Kleine Zaal van De Nieuwe Stad.

Kenmerkend voor onze diensten is de mengeling van Surinaamse  vrome vrolijkheid en klassiek Lutherse liturgie. We houden van een goede preek en in iedere dienst wordt voorbede gedaan voor kerk en wereld, en voor ieder die ons gebed nodig of gevraagd heeft. Niet alleen onze zorgen en verdriet brengen wij bij de Heer.  Ook onze dankbaarheid om feestelijke dingen: mensen die een verjaardag of iets anders te vieren hebben, komen naar voren en samen met hen zingen we een `verjaardagslied`, waarin we de Heer danken voor het leven.

Temidden van alles wat er in de wereld en in ons leven gebeurt zoeken wij in de kerk onze toevlucht, onze kracht en onze hoop bij God.

Iedere eerste zondag van de maand vieren we de Maaltid van de Heer.

Na de dienst is er alle gelegenheid elkaar te ontmoeten in de gezellige hal. Op de 2e en 4e zondag kan er voor een kleine prijs heerlijk Surinaams gekocht worden eten om mee naar huis te nemen of om direct op te eten.

Print Friendly, PDF & Email