Maaltijdproject Lutherse Diaconie en Treasures Foundation

In deze moeilijke tijden dreigen kwetsbare Amsterdammers buiten beeld te raken. De dagopvang of het buurthuis is dicht, begeleiding vindt op afstand plaats en onze samenleving is in rep en roer. Ouderen, lichamelijk kwetsbaren, mensen met psychiatrische kwetsbaarheid of anderen die om welke reden dan ook ambulante of thuisbegeleiding ontvangen hebben het zwaar. De Lutherse Diaconie heeft daarom besloten om samen met Treasures Foundation (Soup Kitchen) maaltijden aan huis aan te bieden. Tijdens de bezorging checken we, met gepaste afstand, ook of iemand het nog een beetje trekt.

De afgelopen dagen kwamen er al diverse enthousiaste reacties bij ons binnen van zorgprofessionals uit Zuidoost, zoals medewerkers van Cordaan, de GGD, huisartsen en verslavingszorg. Zo kregen wij de namen en adressen door van de meest kwetsbare buurtbewoners. De zorgprofessionals uit de buurt zijn ons erg dankbaar dat wij samen met hen willen blijven omzien naar mensen in deze moeilijke tijd.

Wilt u helpen met onze actie? Als u in goede gezondheid bent, kunt u ons helpen met koken (in uw eigen huis of op vrijdag in De Nieuwe Stad) of met het bezorgen van de maaltijden (op maandag en vrijdag tussen 15u en 17u). Neem hiervoor contact op met Elianne Schultz via e.schultz@diaconie.com of tel. 0611474692.

Wilt u zelf een gratis maaltijd ontvangen of kent u iemand, die een gratis maaltijd zou kunnen gebruiken, dan kunt u uiteraard ook contact opnemen!

In verband met de Corona-crisis vinden geen kerkdiensten of andere activiteiten van de Evangelisch-Lutherse gemeente in De Nieuwe Stad plaats. De brandpuntraad en de kerkelijk werker houden nu via telefoon, e-mail en internet contact  met de gemeenteleden. Bij praktische problemen of behoefte aan een gesprek, neem dan contact met ons op via het contactformulier. Voorlopig is elke zondag om 10.30 live een kerkdienst te zien vanuit de Oude Lutherse Kerk Amsterdam. Deze zijn te volgen via het  YouTube kanaal van de ELGA. Hier vindt u ook elke dag een nieuwe bemoedigende of inspirerende videoboodschap.

 

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.