Nieuwsbrief 25 maart

Feestelijke Palmpasenviering met muziek van Matteo Mijderwijk. Neem allen iets mee om samen het houten kruis te laten veranderen in een bloeiende levensboom (lintje, slinger, takje, ketting. Etenswaren: alleen verpakt.
Thema: Heden Hosanna, morgen kruisigt hem!
Zondag 28 maart, 10.30 uur

De drie dagen van Pasen vieren we samen met de PGZO.

Witte Donderdag met Heilig Avondmaal olv ds Justine Aalders en ds Willemijn Jonkers. Met medewerking van Duleen van Gunsteren, altviool met stukken van Reger, Bach en eigen improvisatie tijdens het delen van brood en wijn.
Donderdag 1 april, 19.30 uur, Kleine Kerkzaal

Goede Vrijdag zijn er in verband met de te verwachten belangstelling twee dezelfde vieringen, een om 17.00 uur (Grote Kerkzaal) en een om 19.30 uur (Kleine Kerkzaal). Een sobere en aandachtige vesper waarin het lijdensverhaal klinkt en zijn kracht verspreidt. We verlaten de kerk in stilte.
Vrijdag 2 april, 17.00 en 19.30 uur, Grote Kerkzaal

Paasnacht olv ds Margrietha Reinders en ds Willemijn Jonkers. We horen verhalen van bevrijding, terwijl we wachten in de schemering. En dan doorbreekt het Paaslicht het donker! We ontvangen het licht van Christus, belijden ons geloof en gedenken onze doop. Een vreugdevolle avond…
Zaterdag 3 april, 20.00 uur, Grote Kerkzaal

Paasmorgen Deze vieren we met de ELG in de Kleine Kerkzaal. Onze mini-cantorij olv Nico Vlaming luistert de dienst op en Kees Blijdorp bespeelt het orgel. Wat betekent de Opstanding voor ons vandaag is de vraag die elk jaar terugkeert en het meest spannend blijft om te beantwoorden. Hierin liggen het geheim en de kern van ons geloof. We vieren ook Avondmaal.
Zondag 4 april, 10.30 uur, Kleine Kerkzaal

Veertig dagen Exodus

De vijf predikanten van Luthers Amsterdam-Haarlem lezen vanaf Aswoensdag om de beurt dagelijks, veertig dagen achter elkaar, een hoofdstuk met een korte meditatie en gebed aan het eind van ieder hoofdstuk.
Het boek Exodus is gekozen omdat het thema van woestijntijd en bevrijding goed past in de veertigdagentijd en het boek heeft ook nog eens precies 40 hoofdstukken.
Iedere dag kunt u op een moment dat het u uitkomt, terwijl u aan het wandelen bent, of de afwas doet of rustig op de bank zit, luisteren naar de verhalen van dit tweede Bijbelboek. Zo hoort u het hele Bijbelboek Exodus met alle prachtige verhalen in zijn geheel, door vijf vertrouwde stemmen voorgelezen.
U vindt alle lezingen op de website van Luthersamsterdam

Rooster diensten De Nieuwe Stad

Datum: 11 april, Quasi Modo; 10.30 uur
Voorganger: ds André van der Stoel

Datum: 18 april, Misericordias; 10.30 uur
Voorganger: ds J. Lotterman

Datum: 25 april, Jubilate; 10.30 uur
Voorganger: mw ds H. Spier

Datum: 2 mei, Cantate; 10.30 uur
Voorganger: drs Guido Leerdam

Datum: 9 mei, Rogate (en Moederdag); 10.30 uur
Voorganger: ds Willemijn Jonkers

De Nieuwe Stad, Luthuliplein 11, 1103 TR Amsterdam

Contact

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.